Het kopen van voedingsproducten is niet altijd even eenvoudig, daarom vind je hier verschillende tips bij het aanschaffen van voedingsproducten voor baby’s.
Tips – Bijtringen kopen
Een bijtring zal niet meteen op je babyuitzetlijst verschijnen omdat je deze pas nodig hebt als je baby tandjes krijgt, maar dan is het ook een onmisbaar item. Op een bijtring kunnen kindjes die tandjes krijgen lekker bijten en dat verminderd de pijn.
Tips bij het kopen van een bijtring:
Zorg dat je een bijtring koopt die je kindje leuk vindt om te zien, dan zal hij deze ook vaker gebruiken. Een bijtring die je in de koelkast kan leggen is ook heel fijn, baby’s vinden het heerlijk om op zo’n koude ring te bijten, dit verlicht de pijn nog meer.
Tips – Borstvoedingsaccessoires kopen
Het geven van borstvoeding is het beste voor uw baby, dat zal niemand ontkennen. Toch heb je meer nodig dan dat je in eerste instantie denkt. Er zijn verschillende benodigdheden die noodzakelijk zijn voor op je babyuitzetlijst. Denk aan zoogcompressen en een goede voedingsBH, op babyuitzetlijsten vind je alles wat je nodig hebt.
Tips bij het kopen van Borstvoedingsaccessoires:
Zorg dat je alles voldoende in huis hebt om de eerste twee weken na de geboorte van je baby goed door te komen. Als iets vervelend is, dan is het wel als je in het kraambed ligt en je hebt niet de goede spullen bij de hand. Je kunt zelf nog geen kant op en je bent dan genoodzaakt om andere je spullen te laten kopen. Niet handig.
Tips – Flesjes & spenen kopen
Tja welke fles moet je kopen voor je baby, dat blijft een goede vraag. De één zweert bij de vorm van de Difrax fles, terwijl de ander de Avent een hele fijne fles vindt. Uiteindelijk is het toch je babytje die bepaald waar hij het fijnste uit drinkt.
Tips bij het kopen van flesjes & spenen:
Kijk bij het kopen van een goede fles en speen vooral naar wat je baby fijn vindt, bij de ene fles kunnen ze meer last hebben van buikkrampjes dan bij de andere fles. Vooral bij borstvoedingskindjes is de keuze van de speen erg bepalend. Sommige borstvoedingskindjes weigeren uit de fles te drinken totdat ze de goede speen te pakken hebben. Koop dus niet te veel op voorhand.
Tips – Slabbers kopen
Slabbers op je babyuitzetlijst zijn onmisbaar. De eerste paar jaren van het leven van je kleine kindje, zal je niet zonder kunnen. Eerst tegen het spugen van je baby, daarna als je baby zelf gaat eten tegen het knoeien. Nooit heb je deze genoeg in huis.
Tips bij het kopen van een slabber:
Kies bij het kopen van een slabber vooral voor praktisch. Slabbers verdwijnen nogal eens in de kookwas en het mooie is er snel van af. Je hebt ze dagelijks nodig, dus het is wel handig om er een aantal op voorraad te hebben.
Tips – Sterillisators kopen
Het flesje, speentje, bijtring, borstvoedingsspullen enz van je baby moet je regelmatig steriliseren en dat kan op verschillende manieren. Je kunt het uitkoken, nadeel daarvan tijdrovend en je krijgt een soort aanslag op je spullen. Wat heel makkelijk is, is om dit te doen met een sterilisator. Deze zijn elektrisch of voor in de magnetron.
Tips bij het kopen van een sterilisator:
Belangrijk is om te weten welke fles je bij je baby gaat gebruiken, niet alle flessen passen in elke sterilisator. Je hebt ook universele sterilisators, daar passen alle flessen/onderdelen in. Daarnaast moet je goed opletten of je een elektrische of één voor in de magnetron wilt hebben.
Tips – Borstkolf kopen
Een borstkolf is onmisbaar op de babyuitzetlijst als je borstvoeding wilt gaan geven. Kolven is de manier om toch nog op pad te gaan zonder je baby terwijl het kindje toch de juiste voeding krijgt. Ook kun je ervoor kiezen om al je voedingen te kolven en de afgekolfde melk met een flesje aan je baby toe te dienen. Een goede kolf kun je prima op babyuitzetlijsten kopen.
Tips bij het kopen van een borstkolf:
Voordat je een borstkolf koopt is het goed te bedenken wat je er mee wilt. Er zijn veel verschillende kolven in omloop en het is belangrijk te bepalen welke het beste bij je past. Ben je van plan lange tijd borstvoeding te geven, zelfs nog als je weer gaat werken, dan is een dubbele elektrische kolf geen overbodige luxe. Dit zal je veel tijd besparen.Wil je maar korte tijd borstvoeding geven of weet je het nog niet, dan zou ik gewoon kiezen voor een handkolf, deze zijn aanzienlijk goedkoper. Voor je baby maakt het niet uit welke kolf je kiest, maar voor jezelf kan dit een groot verschil maken.
Tips – Fles en Babyvoedingsverwarmers kopen
Je kunt het flesje voor je baby met (moeder)melk opwarmen in een pannetje warm water of desnoods in de magnetron, maar het allerfijnste is toch een goede flessenwarmer. Deze kun je ook makkelijk één op je slaapkamer zetten, zodat je ’s nachts niet helemaal naar de keuken hoeft om een flesje op te warmen voor je baby.
Tips bij het kopen van fles- en babyvoedingverwarmers:
Belangrijk voor het kopen van een flesverwarmer is de keuze van de fles die je wilt gaan gebruiken. Niet alle flessen passen in de flessenwarmers. Goed is dus eerst om de flessenkeuze te maken en daarna pas de flessenwarmer te kopen.
Tips – Flesvoeding kopen
Iets wat onmisbaar is op de babyuitzetlijst zijn melk(poeder)houders. Als je weggaat met je baby of je brengt hem even weg, dan heb je deze hard nodig. Je kunt dan precies de goede hoeveelheid (moeder)melk meenemen of meegeven.
Tips bij het kopen van flesvoeding:
Koop altijd meerdere melk(poeder)houders tegelijk, je zult zien dat je vaak voor meerdere voedingen melk (poeder) wilt meenemen voor je baby en dan is het makkelijk om een paar houders te hebben.
Tips – Spuugdoekjes kopen
Helaas heb je in de eerste maanden na de geboorte van je baby nogal wat spuugdoekjes nodig. Als je ze niet gebruikt, is de kans groot dat je eigen kleren of de kleren van je baby vies worden en dat wil je natuurlijk zien te voorkomen.
Tips bij het kopen van spuugdoekjes:
Zorg dat je redelijk grote spuugdoekjes koopt, zodat je ze ook makkelijk over je schouder kunt leggen als je je baby wilt laten boeren. Verder kies voor een zacht stofje, zodat je baby er ook fijn met z’n kinnetje op kan liggen. Spuugdoekjes moet vaak in de kookwas, dus koop niet de allerduurste, daar krijg je spijt van. Wel heb je er een aantal per dag nodig, dus zorg dat je er genoeg hebt.
Tips – Voedingskussens kopen
Onmisbaar op je babyuitzetlijst is een voedingskussen. Veel vrouwen gebruiken dit kussen al tijdens de zwangerschap om fijn te kunnen slapen. Je hebt voedingskussen is allerlei vormen en maten, je moet zelf uitvinden wat het beste bij jou en je baby past.
Tips bij het kopen van een voedingskussen:
Zorg er altijd voor dat je naast een voedingskussen ook een voedingskussen hoes hebt, het liefst zelfs twee. De kussenhoes zal ook regelmatig in de was verdwijnen, doordat je baby’tje er op heeft gespuugd. Er zijn voedingskussens met verschillende vullingen, probeer even uit wat je zelf het prettigst vindt.