Babykleding Koop Tips

Tips - Rompertjes kopen

Als je babykleding gaat kopen dan zul je het eerste uitkomen bij het rompertje, het rompertje is het kledingstuk wat je pasgeboren baby over zijn pamper aan heeft. Je hebt rompertjes in veel kleuren en soorten en in alle prijsklassen. Over het algemeen heb ik je voor je newborn baby toch wel 6-8 rompertjes nodig om de eerste maanden door te komen.

Tips bij het kopen van rompertjes:

Het is slim om bij de aanschaf van de rompertjes rekening te houden met het seizoen dat je baby geboren wordt, je hebt mouwloze rompertje, rompertjes met korte en lange mouwen. Heel handig kan het ook zijn, om met warm weer je baby gewoon lekker alleen in z’n rompertje te laten spelen/slapen. Je wil dan natuurlijk wel een mooi rompertje uitzoeken… Nog een tip, hoe flexibeler de stof van het rompertje, hoe makkelijker aan en uittrekken.

baby_checklist_babyproducten_kopen_tips

Tips - Babyjurkjes kopen

Hoera, je krijgt een meisje!!! Je kunt natuurlijk niet wachten om de eerste schattige jurkjes voor je baby prinsesje te gaan kopen. Voor de eerste maanden is het heel belangrijk dat je comfortabele kleertjes uitkies, jurkjes van zacht en soepel stof zijn dan ideaal.

Tips bij het kopen van jurkjes:

Zorg dat de kleertjes makkelijk aan en uit gaan, anders gebruik je ze niet veel. Je kunt jurkjes ook beter niet “op de groei” kopen, je weet namelijk nooit goed welke maat je baby het volgende seizoen heeft. Aan een zomerjurkje in de winter heb je niet zoveel.

Tips - Vestjes kopen

Een vestje voor je baby is onmisbaar op de babyuitzetlijst, ze zult zien dat je een pasgeboren baby nog geen jasje aandoet, maar je wilt je kindje natuurlijk wel goed beschermen tegen de kou. Een vestje is dan hartstikke makkelijk.

Tips bij het kopen van een vestje:

Kies voor een vestje van soepel stof wat makkelijk uit en aan te trekken is bij je baby. Het is ook slim om een neutraal vestje te kopen, zodat je het overal mee kunt combineren.

Tips - Babysokjes kopen

Yes je bent zwanger en het eerste wat je koopt of krijgt is vaak zo’n schattig paar babysokjes. Zo piepklein en zo vertederend. Baby sokjes heb je nooit genoeg, op één of andere manier weet je baby ze altijd te verliezen en kom je ze overal tegen, in bedje, maxicosi en box.

Tips bij het kopen van sokjes:

Zorg dat je voldoende sokjes hebt, ik denk dat je zeker wel 7-8 paar nodig hebt de eerste maanden. Verder kun je ze beter niet te groot kopen, dan verliest je baby ze nog makkelijker. Er bestaan ook sokkenhoudertjes voor baby’s zodat ze de sokjes niet kunnen verliezen. Persoonlijk vind ik dit echt niet mooi, maar kan me voorstellen dat het wel praktisch is.

Tips - Babymutsjes kopen

Voor je kleine pasgeboren babytje natuurlijk alleen het allerbeste!!! Een piepklein mutsje wat je baby warm moet houden, moet natuurlijk precies bij de outfit passen die je hebt gekocht voor de eerste uren dat je baby ter wereld is.

Tips bij het kopen van een mutsje:

Zorg dat je minimaal 2 mutsjes hebt, het eerste mutsje zal gebruikt bij je pasgeboren, ongewassen baby en zal dus vies worden. Het is natuurlijk wel leuk om het mutsje af te stemmen op de rest van de outfit, maar mooi helder wit kan natuurlijk altijd. Zorg dat je het mutsje niet te groot koopt, de eerste dagen heeft je babytje het mutsje hard nodig om op temperatuur te blijven en moet het mutsje niet afvallen.

Tips - Baby kledingsetjes kopen

Een leuk setje voor je pasgeboren baby is natuurlijk super leuk om te kopen. Je hebt hele schattige eendelige boxpakjes, echt voor de allerkleinste. Maar ook leuke truitjes en broekjes die bij elkaar horen.

Tips bij het kopen van een setje:

Koop een setje of boxpakje nooit te groot, dit is namelijk alleen schattig voor de allerkleinste. Persoonlijk zou ik er voor kiezen om 50-56 te kopen, zodat ze het meteen vanaf de geboorte aankunnen.

Tips - kopen van zwangerschapskleding

Als je zwanger bent kun je natuurlijk niet wachten totdat je zo’n mooi buikje krijgt… Vanaf die tijd is zwangerschapskleding ook een must. Tegenwoordig is er super veel leuke kleding te verkrijgen, zelfs voor in de zomer heb je leuke korte broeken en topjes die speciaal gemaakt zijn voor de zwangere vrouw.

Tips bij het kopen van zwangerschapskleding:

Koop altijd alles in je eigen maat, de fabrikant heeft er al rekening mee gehouden dat je zwanger bent, dus alles is al ruimer. Koop een paar goede basics die je eindeloos kunt combineren. Zorg dat de kleding lekker zit en niet knel. Knelt het wel, dan is het niet fijn om de kleding de hele dag aan te hebben. Koop mooie kleren, waarin je jezelf ook mooi vindt, dan ga je een stralende zwangerschap tegemoet.

Tips - Babybroekjes kopen?

Niets is leuker dan de eerste babykleding te kopen als je zwanger bent, de wilt je dan helemaal uitleven in de wereld van de rompertjes, broekjes en truitjes. Er is van alles te koop, van goedkope babykleding tot dure merkkleding. Wat je koopt is natuurlijk erg afhankelijk van het feit of je een jongetje of meisje krijgt. Maar gelukkig is er voor de pasgeboren baby ook veel neutraals te koop.

Tips bij het kopen van broekjes:

Op je babyuitzetlijst moet je ongeveer 2-3 broekjes zetten. Waar je rekening mee moet houden, is dat de broekjes fijn moeten zitten voor een pasgeboren baby’tje. Een spijkerbroekje voor een baby, staat natuurlijk erg stoer, maar het zit niet echt lekker voor een baby die nog grotendeels van de dag in bed of box ligt. Lekker soepel stof is fijn voor de baby, maar ook fijn voor jezelf als je het kindje moet verschonen.

Tips - Babyshirtjes kopen

Shirtjes met lange mouwen:
Een aantal basics voor je kleine baby mogen niet ontbreken op je babyuitzetlijst. Wat altijd makkelijk is zijn soepele effen shirtjes met lange mouwen. Deze kun je zowel voor een jongetje als voor een meisje goed gebruiken. Ze zijn er in allerlei kleuren.

Tips bij het kopen van shirtjes met lange mouwen:

Als je shirtjes met lange mouwen koopt voor je baby, zorg er dan voor dat je rompertjes erbij koopt die mouwloos zijn. Een rompertje met lange mouwen, met daaroverheen een shirtje met lange mouwen is niet makkelijk aandoen bij je baby en zit ook niet lekker.

Shirtjes met korte mouwen:
Shirtjes met korte mouwen zijn ook makkelijk om een paar in de kast te hebben. Ze zijn makkelijk te combineren met een leuk broekje of rokje, daarnaast zowel in de zomer als in de winter te gebruiken. In de winter doe je je baby er gewoon een rompertje met lange mouwen onderaan. Leuk zijn de shirtjes met een leuke opdruk of tekst.

Tips bij het kopen van shirtjes met korte mouwen:

Koop shirtjes met korte mouwen altijd iets te groot, zodat je ze langer kunt gebruiken, de baby kan ze namelijk elk seizoen aan, eventueel met een romper met lange mouwen eronder.

Tips - Babyschoentjes kopen

Schoentjes hoeven niet perse voor te komen op je babyuitzetlijst. Het eerste ¾ jaar zal je baby nog geen schoentjes nodig hebben. Wat wel fijn is zijn slofjes, deze gaan makkelijk aan en uit en kan je baby ook in de box en Maxi-Cosi dragen. Als je baby iets groter is kun je kiezen voor kruipschoentjes, deze zijn wat steviger.
Tips bij het kopen van schoentjes:
Persoonlijk zou ik nog geen schoentjes kopen voor je pasgeboren baby. Een paar slofjes is wel fijn als het wat kouder is. Koop zodra je baby wil gaan staan wel schoentjes, zorg ervoor dat je dan kiest voor een soepel model, waarbij het voetje nog volop de mogelijkheid heeft om te ontwikkelen.

baby_afbeelding_babyuitzetlijst_checklist

Tips - babyjasjes kopen

Een jasje voor je baby heb je nog niet meteen nodig, de eerste weken voldoet een vestje ook prima. Een jasje hoeft dus niet voor te komen op je baby checklist. Badjasjes vallen ook onder de categorie jasjes, een badjasje kan wel makkelijk zijn voor je babytje, vooral na het badderen is dit heel makkelijk. Bovendien zit het er ook heel schattig uit.

Tips bij het kopen van een jasje:

Een jasje voor je pasgeboren baby is niet nodig, wel is het fijn om een badjasje te hebben. Zorg dat het badjasje lekker zacht is en goed absorbeert, dan heb je er het meeste plezier van.

Tips - Baby zwemkleding kopen

Vanaf 3 maanden mag je met je babytje gaan babyzwemmen, een super leuke bezigheid die je samen met je kleintje kunt gaan doen. Een leuk zwempakje of zwembroekje mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Tips bij het kopen van zwemkleding:

Koop de zwemkleding voor je baby altijd zo dat er ook nog een zwemluier onder kan. Zorg dat je naast een leuk zwembroekje of zwempakje ook een badcape of badjasje koopt, zodat je na het zwemmen je baby meteen lekker warm kunt houden.