BabyBox/Babybedjes Tips

Tips - Babyboxen kopen?

Een box is heel fijn om in huis te hebben. Je kunt je baby’tje daarin leggen als hij niet in zijn bedje ligt. De baby zal de box ook snel als vertrouwd gaan ervaren en het is een veilige plek waar je baby kan spelen.

Tips bij het kopen van een box:

- De box moet een stevige constructie en gladde afwerking hebben. Als de bodem verstelbaar is, moet de box ook met de bodem in de hoogste stand stabiel zijn.
- De opening tussen de bodem en zijwand mag niet meer dan 0,5 cm zijn.
- Bij een spijlbox is de afstand tussen de spijlen tussen de 4,5 en 6,5 cm.
- Bij een netbox mag de maaswijdte maximaal 0,7 cm zijn.
- De afstand van de bovenkant van de bodem tot het hoogste punt van de zijkant van de box moet minimaal 60 cm zijn in de laagste stand en 30 cm wanneer de bodem in de hoogste stand staat afgesteld.
- Het sluitingsmechanisme van een inklapbare box moet automatisch in de slotstand klikken en is alleen open te maken door twee handelingen uit te voeren (bijv. gelijktijdig met zowel de linker- als de rechterhand een knop indrukken).
- Een in hoogte verstelbare bodem moet alleen met een stuk gereedschap te verstellen zijn.
- De box met vier of meer wielen moet goed te blokkeren zijn.
- Controleer tot welk gewicht de box geschikt is.

Tips - Boxbekleding/boxkleed

Een boxkleed is een must voor in de box. Het is een confortabel kleed dat je op de boxplank legt en waarop je kindje heerlijk kan liggen en spelen. Een boxkleed mag dus echt niet ontbreken op je babyuitzetlijst. Je hebt boxkleden in allerlei soorten en maten.

Tips bij het kopen van een boxkleed:

Zorg dat de maat goed is, een boxkleed mag niet te groot of te klein zijn. Kies een boxkleed dat je makkelijk uit kunt wassen, je zult zien dat je babytje wel eens spuugt en dat geeft nare plekken. Verder is het natuurlijk hartstikke leuk om een kleed te kiezen wat goed bij je interieur past, de box heeft namelijk vaak een prominente plek in je huis.

Tips - Boxspeelgoed kopen

Speelgoed voor in de box is een leuke aanvulling voor je baby. Als je het goede speelgoed kiest wat bij de leeftijd van je kindje past, zal je zien dat het ook bijdraagt aan een goede ontwikkeling. Een mobiel voor boven de box mag dus zeker niet ontbreken op de babyuitzetlijst. Omdat je dit nog niet meteen vanaf de eerste week zult gebruiken is boxspeelgoed ook hartstikke leuk om te vragen als kraam cadeautje…

Tips bij het kopen van boxspeelgoed:

Koop niet teveel, de box is een plek voor de baby om te ontspannen en te spelen. Maar als de box overvol ligt met speelgoed is dit geen fijne plek meer en zal je baby overprikkeld raken. Een mobiel voor boven de box is wel heel fijn, kies er één met een rustgevend muziekje en je zult er veel plezier van hebben.