Baby bad set kopen – tips

Voor een goede baby bad set zijn verschillende soorten artikelen nodig. Wij beschrijven hieronder welke producten.

Tips – Kopen babybadjes

Een babybadje mag niet ontbreken in de baby bad set. Maar nergens staat of je een goedkoop of een duur badje moet kopen. Badjes heb je al vanaf €15 euro, maar ze lopen op tot over de €100 euro. Uiteindelijk maakt het niets uit welke je kiest, in principe voldoet elk badje.

Tips bij het kopen van een babybadje:

Vergeet bij je badje niet een bad standaard te kopen, dit zorgt ervoor dat je je kindje met de juiste houding in bad kan doen. Of je voor duur of goedkoop gaat, het maakt niet uit, badjes voldoen altijd.

Tips – Badspeelgoed kopen

Babytjes vinden het heerlijk om in bad te gaan en als ze net geboren zijn hebben ze nog helemaal geen behoefte aan speelgoed. Als ze wat groter zijn, vinden ze het heel leuk om ook wat speelgoed in bad te hebben. Dit kan een lege shampoo fles zijn, maar het is ook wel leuk om iets te kopen voor je baby zodat hij lekker kan spelen.

Tips bij het kopen van badspeelgoed:

Zorg dat het badspeelgoed wat je koopt vrij is van PVCj, BPA en vrij van weekmakers. Kinderen stoppen dit speelgoed namelijk in hun mond. Makkelijk is het als je het speelgoed in de vaatwasser kunt schoonmaken, let daarop bij de aankoop.

Babybadje | baby bad set kopen tips

Tips -Badaccessoires kopen

Bij bad accessoires moet je denken aan de badstandaard, de thermometer, badstop, een slangetje om het water weg te laten lopen. In principe allemaal dingetjes die het badderen van je baby wat makkelijker maakt.

Tips bij het kopen van badaccessoires:

Zorg dat je alles van hetzelfde merk koop als het badje, anders heb je misschien kans dat het niet bij en/of op je badje past. Sommige dingen zoals de badthermometer zijn universeel, zodat ze altijd goed zijn.

Tips – Badtextiel kopen

Om je baby’tje lekker in bad te kunnen doen, heb je natuurlijk meer nodig dan alleen een badje. Hydrofiele luiers, hydrofiele washandjes, een aankleedkussen met een kussenhoes en een badcape of badjasje mogen niet ontbreken op je checklist. Als je al weet wat het gaat worden, dan kun je je helemaal uitleven, want je hebt badtextiel in allerlei kleuren en materialen.

Tips bij het kopen van badtextiel:

Je hebt zeker wel 6-10 hydrofiele luiers nodig. Deze luiers gebruik je vooral in het begin voor heel veel dingen en niet alleen om je kindje af te drogen. Dus zorg dat je ze voldoende in huis hebt. Kijk overigens ook bij de andere baby verzorgingsproducten.