Babykamer Tips

Tijdens het kopen van kamer producten van een baby is het handig om op bepaalde dingen te letten. Hieronder vind je een paar tips voor voor het aanschaffen van baby producten

Tips - Aankleedkussen kopen?

Een aankleedkussen is een langwerpig kunststof kussen waarop men een baby of dreumes kan aankleden en verschonen. Een aankleedkussen is een vast attribuut voor op de aankleedtafel of de commode, dus onmisbaar in de baby uitzet!

Tips bij het kopen van een aankleedkussen:

Een aankleedkussen hoeft niet duur te zijn, ook de meest goedkope aankleedkussens voldoen prima voor je baby. Het is uiteindelijk de hoes die je om je aankleedkussen doet, die bepaalt mee welke look je babykamer krijgt.

Tips - Babylampen kopen?

Een lamp maakt je babykamer helemaal af, je kunt denken daarbij aan een mooie hanglamp aan het plafond of leuke schemerlampjes voor tegen de wand. Lampen zijn te verkrijgen in alle soorten en maten en je baby zal van jongs af aan zich bewust zijn van het motiefje op je lamp.

Tips bij het kopen van een lamp:

Het is leuk als de lamp in de babykamer goed past bij de rest van je interieur van het kamertje. Zorg dat je de hanglamp laat matchen met de schermlampjes die je uitkiest. Voor de baby is het fijn als het licht niet te fel is dus zorg altijd dat je ook een dimlichtje kunt gebruiken.

Tips - Babymatrassen kopen?

Babymatrassen zijn er in vele soorten en maten. Het kopen of bestellen ervan is dus niet even eenvoudig. Voor heel veel dingen op je babyuitzetlijst heb je echt niet het duurste van het duurste nodig, maar een matrasje is een ander verhaal. Je baby brengt veel tijd van zijn leven door in het baby bedje en een goed matras is echt een must. Koop dit dus nooit tweedehands. Heel verstandig is om bij je matrasje ook meteen Aerosleep matrasdekje voor je baby te kopen, dit verminderd de kans op wiegendoor aanzienlijk.

Tips bij het kopen van een matras:

- Koop een matras van goede kwaliteit. Daar heeft je kind het langste plezier van.
- Het matrasje is minstens 8 cm dik.
- Het matras is gemaakt van polyether, en niet van zeegras of kapok. Daar kan je kind allergisch voor zijn.
- Koop een stevig matras, die je kind niet zelf kan optillen en waar je kind ook niet onder kan komen. Je baby kan zijn gezichtje in een te zachte matras drukken en stikken.
- Het matras moet goed in het ledikantje passen. De ruimte tussen de matras en de zijwanden van het bedje mag niet meer zijn dan 2 cm.
- Koop geen matras met een plastic hoes. Plastic ventileert niet, waardoor je baby het te warm krijgt.
- Koop geen matras waar korrels in zitten, want daarin kan het hoofdje van je kind wegzakken.
- Koop een nieuw matras en meteen een nieuwe Aerosleep, vanwege de hygiëne.

 

Tips - Beddengoed kopen?

Van hoeslaken tot dekbedovertrek. Als je al kinderen hebt is het prettig deze meteen op de baby uitzetlijst te zetten, aangezien het oudste kind in veel gevallen verhuist van het babybedje naar een kinderbed.

Tips bij het kopen van beddengoed:

Kinderen die jonger dan 2 jaar zijn slapen het veiligst in een babyslaapzak of onder een katoenen deken met een lakentje. Een dekbed kan veel te warm zijn voor een baby en het kind kan zich gemakkelijk onder of in het losliggend beddengoed wurmen. Dit kan de ademhaling belemmeren. Een hoeslakentje of wieglaken kan echter wel. Wat ook een leuke optie is, is een dekbedovertrekje met daarin een katoenen dekentje.